vineri, 7 septembrie 2012

Alimentatia in culturism

 Alimentatia.. un lucru foarte important in culturism, dar pe care multi il neglijeaza. Degeaba tragi de fiare 1-2 ore , daca nu ai o alimentatie bine pusa la punct. Fara 5 mese zilnic bogate in proteine nu aveti ce cauta intr-o sala. Defapt, cresterea unui muschi se datoreaza alimentatiei (proteinelor), iar antrenamentul cu greutati are rol doar de rupere a fibrelor (fibrele refacandu-se in zilele de odhina). Iata ce va trebuie dumneavoastra pentru a creste in masa musculara:
1. proteine - lapte, branza, oua, carne
2. carbohidrati- cartofi, orez, linqua etc.
3. grasimi sanatoase- masiline,nuci, stafide
4. fibre vegetale - legume si fructe
Aceasta este ordinea importantei lor.
Iata un program de alimentatie:

dimineata, ora 8 : 2 oua intregi + branza + 2 felii paine integrala + masline (sau puteti inlocui cu cereale cu lapte+ un baton proteic, mai puteti adauga 2-3 felii muschi file)
ora 11 :  piept de pui cu orez (pieptul de pui poate fi inlocui cu muschi de vita, muschi de vita etc.)
inainte de antrenament miere cu nuca pentru energie.
ora 13:30 ( dupa antrenament ) : piept de pui cu orez si salata de rosii (cea mai importanta masa- puteti manca si muschi de vita cu orez/cartofi copti, sau un piept de curcan)
ora 16 : fructe
ora 19 : somon cu orez si salata de rosii cu ceapa + ulei de masline ( sau pastrav cu orez , peste cu mamaliga, piept de curcan cu mazare/orez)
ora 21 : lapte
Incercati sa evitati afumaturile deoarece streseaza destul de mult ficatul. Acesta este doar un exemplu, va puteti creea propriul program de alimentatie. Incercati sa va creati un jurnal de alimentatie, in care sa scrieti la ce ora si ce mancati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu